DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (2024)

Ga direct naar productinformatie
  • DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (1)

  • DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (2)

  • DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (3)

  • DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (4)

  • DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (5)

1 / van 5

DemoniaCult

DemoniaCult Crypto 51

Normale prijs €119,95 EUR

Normale prijs €124,95 EUR Aanbiedingsprijs €119,95 EUR

Eenheidsprijs / per

Uitverkocht

Inclusief btw.Verzendkosten worden berekend bij de checkout.

DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (6)

Leverbaar bij de leverancier

Add to wishlist Remove from wishlist

Productbeschrijving:

Matzwarte enkellaarsjes versierd met korset-stijl zwart - rood kant zij-panelen metsatijnen lint, drie riempjes met gespen aan de voor- enbuitenzijde en een ritssluiting aan de achterzijde

BlackFaux Leather Corset-Style Ankle Boots with Triple Buckled Straps, Black - Red Lace Overlay with Satin Laces and a Zipper on the Back

Uitverkochte maten naar verwachting weer leverbaar vanaf:
13 May 2024

Dit artikel moet nog uit Amerika worden ingekocht.
Hou rekening met een levertijd van 1 tot 1½ week.

Maat

EMAIL ME WHEN BACK IN STOCK

Alle details bekijken

DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (7)DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (8)DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (9)DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (10)DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (11)

ⓘ Uitleg over de specificaties

Wat zijn de hakhoogte en de plateau-hoogte

Dit is de korte uitleg over wat de hakhoogteen plateau-hoogte zijn. Mocht je de volledigeuitleg van alle specificaties willen lezen dan kan je dat opde volgende pagina vinden:
Specificaties uitleg

Tip: Je kunt op de plaatjes klikken om zete vergroten.

De hakhoogte en plateau-hoogte zijn voor veel mensen de belangrijkste factoren als ze zoeken naar heels. Bij paaldansen/exotic dance/pole fitnesson heels wordt er vaker over het aantal inches gesproken dan over het aantal cm.
Wijvermeldenvoor het gemak zowel de hoogte in inch als in cm, dan hoef je deze niet zelf om te rekenen :)

Hoe wij deze meten:

Hakhoogte (afgekort "HH")

Plateau-hoogte (afgekort "PF")

De hakhoogte wordt door Pleaser gemeten vanafwaar de hak de grond raakt in een rechte lijn naar boventot aanwaar de hak de zool raakt;zoals in deafbeelding hieronderis weergegeven

DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (12)

De plateau-hoogte wordtgemeten vanaf de onderzijde van de zool waar deze de grond raakt tot aan de bovenzijde van het plateau, de hoogte waar je voet op staat; zoals in de afbeelding hieronder is weergegeven

DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (13)

Wat is de loophoogte

Dit is de korte uitleg over wat de loophoogte van een schoen is. Mocht je de volledigeuitleg van alle specificaties willen lezen dan kan je dat opde volgende pagina vinden:
Specificaties uitleg

Tip: Je kunt op de plaatjes klikken om zete vergroten.

De loophoogte is de'echte' hakhoogte waarop je loopt. Deze berekenen we met de volgende 'formule':

Hakhoogte - Plateau-hoogte = Loophoogte

  • Bij hakkenzonder plateauzool is de hakhoogte dus hetzelfde als de loophoogte omdat er nietsvan de hakhoogte af wordt getrokken
  • Voorhakken met een plateauzool is de'echte'hakhoogte waar je op loopt minder hoog omdat jevoet namelijk op een plateau rust. Omdat de zool letterlijk is verhoogd, staat jevoet dus ookstiekemiets hoger. De plateau-hoogtemag je dus van de hakhoogte aftrekken om de loophoogte te berekenen.

In de volgende afbeelding een voorbeeld:

DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (14)

Wat is de hakafstand

Dit is de korte uitleg over wat de hakafstand van een schoen is. Mocht je de volledigeuitleg van alle specificaties willen lezen dan kan je dat opde volgende pagina vinden:
Specificaties uitleg

Tip: Je kunt op de plaatjes klikken om zete vergroten.

De hakafstand is de afstandtussen de hak en de loopzool (de helling van de binnenzool) Een steilere hak heeft een kortere hakafstand, een scherperehellingshoeken een 'lager' getal in graden (lees de uitleg over de hellingshoek voor meer informatie hierover)

DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (15)

Dus: hoe korter de hakafstand, hoe hogerde hak van de schoen voelt/hoe steiler de schoen loopt.

Je kunt het meten van de hakafstandeigenlijkhet best toepassenwanneer je twee verschillende schoenenindezelfde maat en met dezelfde loop/hakhoogte met elkaar vergelijkt.

Vergelijk dus geen appels met peren door een maat 36 met een maat 40 te vergelijken; een maat 40 heeft een andere hakafstand dan dezelfde schoen in maat 36 omdat een voetmaat 40 nu eenmaal langer is, en de hak daarom ookop een andere afstand/hoogte zal staan dan bij maat 36.

Bij het vergelijkenvanschoenen zie je namelijkhet beste of de hakafstand hetzelfde is, of datereen verschil in zit. Wanneer je de hakafstand gebruikt in een vergelijking is het belangrijkst om de volgende regel in je achterhoofd te houden:

  • Hoe korter de hakafstand, hoe hoger/steiler de hak van de schoen voelt

Waar je deze afstandprecies moet meten is soms moeilijk te zeggen. Op deze uitgebreidere uitleg over de hakafstandgeven we meer uitleg over hoe en waar je dit kan meten.

    In de volgende afbeelding een voorbeeld van de invloed van de hak afstand.
    De driehoek stelt de 'ruimte tussen' de hak en deloopzool/helling voor.

    • Beide hakken zijn 10 cm hoog
    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (16)
    Hieronder een voorbeeld met twee schoenen zonder plateauzool die beiden een hakhoogte van 12,7 cm hebben:

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (17)

    De rechter schoen is steiler dan de linker schoen omdat de hakafstand van de rechter schoen kleiner is.

    Samengevat:

    Als de hakafstand kleiner is,is de helling steiler en de hellingshoek scherper. De hak van schoenen met een kleinere hakafstand zullen dus ook hoger voelen.

    Wat is de hellingshoek

    Dit is de korte uitleg over wat dehellingshoek van een schoen is. Mocht je de volledigeuitleg van alle specificaties willen lezen dan kan je dat opde volgende pagina vinden:
    Specificaties uitleg

    Tip: Je kunt op de plaatjes klikken om zete vergroten.

    De hellingshoekis de hoek die ontstaatbijde overgang vande helling van deloopzool naar het platte deel van de loopzool. Hoe steiler de hakken zijn, hoe scherperdie hoek zal zijn.

    Wat wij hier dehellingshoeknoemen,wordt uitgedrukt in gradenº.

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (18)

    • Dehakhoogte, plateau-hoogte, loophoogteen hakafstandhebben invloed op hoe steil de helling van de binnenzool loopt, en daarom dus ook invloed op de hellingshoek.
    • Bij schoenen zonder hak is er geen hellingshoek* omdat je voet plat in de schoen staat(*tenzij de voorkant van de schoen omhoog loopt, dan maak je in feite net als bij een hak ook een hoek, maar dan naar boven toe)

    Hoe hoger de loophoogte/hakhoogte én hoe korter de hak afstand is, hoescherperde hoek zal zijn die je voet maakt.
    Een scherpe hoek heeft eenlager getal dan een stompe hoek of gestrekte hoek (zie de afbeelding hieronder)

    De hakken die wij verkopenhebben nooit een hellingshoek van onderde 90º omdat de hak dan schuin onder de schoen zal moeten staan, en dat soort schoenen verkopen wij niet
    (als ze al bestaan, uitgezonderd van deze couture-stukken)

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (19)

    De hellingshoek kán worden berekend, dit doe je door te meten vanaf:

    Punt 1)waar de helling van de binnenzool recht afloopt naarpunt2)de overgang van de helling naar het platte deel van de zool, en vanuitdaartotpunt3) aande voorkant vande rechte lijn diehet platte deel van de zool maakt.

    Het precies berekenen van de hellingshoek is wat ingewikkelder om zelf thuis te doen,maar door puur te kijken naarhoe steil een helling afloopt en hoe scherp de hoek is bij punt 2) kan je alwel vrij goed inschattenhoe steil een schoen zalzijn.Bekijk dit altijd samen met dehakafstand;een kortere hakafstand zorgt ook voor een scherpere hellingshoek.

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (20)

    In de afbeelding hierboven hebben we bij twee verschillende pumps met dezelfde hakhoogte, en bij een enkellaarsje met plateauzool voorgedaan hoe de hellingshoek kan worden berekend als je een lijn trekt voor de helling van de zool en voor het platte deel van de zool.

    Let customers speak for us

    from 21 reviews

    Deems

    03/04/2024

    Goede service!!

    Ik bestelde hier omdat ik een grotere schoenmaat voor vrouwen heb (43) en voor paaldansen graag hakken wilde bestellen. Echter heb ik vaak te brede voeten waardoor een goede schoenmaat vinden soms meer moeite is dan uiteindelijk plezier. Omdat er maat 42/43 stond had ik twijfels, en volgens de aanwijzingen moet je bij het plaatsen van je order dit aangeven als opmerking. Zogezegd zo gedaan, en op dezelfde dag kreeg ik al een vriendelijke mail waarbij ze me hebben geholpen hoe ik mijn maat kon opmeten, om zeker te weten dat het zou lukken. Zelfs gratis retourneren als het toch niet klopte.

    Schoenen ontvangen, en ze passen precies! Zo ontzettend gelukkig dat ik dankzij het extra beetje hulp, ik eindelijk eens schoenen heb waar ik me goed in voel, én in mijn maat. (+ een snoepzakje en kaartje in de verzenddoos was een lief gebaar).

    Erg dankbaar, en heel tevreden! Dank aan Chiara!!

    Kinky-shoes

    Marco

    02/27/2024

    Devious Domina 460, prachtige Oxfords!

    Oxfords van Devious zijn prachtig! Ik had ze al in het baby pink en móést ze ook in het rood hebben. Chiara van Kinky Shoes heeft ze razendsnel voor me besteld en ze zijn werkelijk prachtig! Zo’n goeie service van Kinky Shoes, ze staan altijd voor je klaar!

    Devious Domina 460

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (21)

    Sandra Staats

    02/15/2024

    Prachtige schoenen

    Ik heb kij kinky een paar zwarte pumps gekocht, na het bestellen waren ze met 2 dagen in huis, en wat een prachtige schoenen! De maatvoering klopt en eindelijk heb ik nu de juiste maat schoenen die niet alleen in lengte klopt maar ook in de breedte.
    Goed bedrijf die kinky en goede service!!

    Pleaser Pink Label Dream 420

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (22)

    G.v.d.B.

    02/01/2024

    Pleaser Miniature Glitter Boots

    Lovely product, really nice for decorating your christmas-tree or pole room! I bought several times from Kinky Shoes in the past, great store with good prices, lovely place to find your favorite Pleasers!
    Chiara is always friendly and helpful, definitely recommend to shop here!

    Kinky-shoes

    Stef Van de laar

    01/09/2024

    Kinky-shoes.nl is super !

    Eindelijk mijn devious scream 01 red kunnen kopen via deze site.
    Super op de hoogte houdend tijdens reis pakket.
    10 ⭐️ ⭐️ ⭐️

    Kinky-shoes

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (23)

    Marco

    12/22/2023

    Devious Scream 01

    Altijd al stiletto's willen hebben, deze rode van Devious zijn zo mooi, perfecte pasvorm en zoo sexy. Prima hulp van Kinky-shoes en zeer snel thuisbezorgd!

    Kinky-shoes

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (24)

    Anoniem

    12/18/2023

    Pink pleasers

    Snelle levering en goede informatie voorziening over de verzending..
    Uiteraard zijn de pleasers helemaal geweldig.
    ♥️♥️♥️ Helemaal tevreden.

    Kinky-shoes

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (25)

    Ursulasantana@live.nl

    11/22/2023

    Mooie schoenen

    Ik ben zeer tevreden met mij nieuwe schoenen, mijn maat is 45 en is moeilijk schoenen kopen. SUPER 5 sterren!!!! Groetjes Ursula Santana
    LEEK - GRONINGEN

    Kinky-shoes

    Charlie

    11/09/2023

    Fijne snelle service

    Het bestellen ging gemakkelijk en de schoenen arriveerden spoedig en uiterst mooi verpakt, met nog een leuke gratis attentie ook. Dankjewel Chiara :)

    Pleaser Flamingo 801

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (26)

    Elena Oanca

    11/01/2023

    Super

    Sehr schöne Schuhe 🥿

    Pleaser Bejeweled 712RS

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (27)

    Nathalie Buijs-Walter

    10/21/2023

    Love it❤️

    Ik heb echt moeite met kopen van mooie hakken. Helaas door 3 zwangerschappen zijn mijn voeten zo breed geworden (breedte k) dat ik niet zomaar schoenen kan kopen. Deze schoenen zitten mij echt perfect, en na een avond stappen echt geel last van blaren.
    Super schoenen echt een aanrader.

    Pin Up Couture Flapper 11

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (28)

    Marc van Bommel

    09/07/2023

    Super mooie schoenen

    Super mooie schoenrn en heel goed op de hoogte gehouden van de bestelling.

    Dik tevreden en zeer zeker een aanrader!!!

    Fabulicious Destiny 06R

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (29)

    Vera Virgin026

    08/02/2023

    Super service

    Gemaild met betrekking tot andere schoenen met de vraag of ik ze even kon komen passen. Bij aankomst waren de andere schoenen niet helemaal naar wens maar had ze deze nog wel op voorraad liggen. Gelijk gepast en mee genomen! Wat een prachtige schoenen zitten heerlijk en kan er heerlijk een dag op lopen!

    Pleaser Amuse 20

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (30)

    Jet Veenendaal

    05/25/2023

    Top

    Top levering, geweldige service!!!

    Funtasma Exotica 2000

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (31)

    arisleyda santana

    03/27/2023

    Mooi schoenen

    Bedankt voor de goede behandeling

    Pleaser Kiss 209

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (32)

    Customer Reviews

    Be the first to write a review

    0%

    (0)

    0%

    (0)

    0%

    (0)

    0%

    (0)

    0%

    (0)

    Algemene informatie

    Wij importeren speciaal voor jou uit Amerika. De gemiddelde levertijd bedraagt 1 à 1½week (binnen Nederland) maar dit kan ook wel eens langer zijn. Hou daar dus rekening mee!

    Let op:

    • Voor het retourneren (niet omruilen) van artikelen die speciaal voor jou op bestelling uit Amerika zijn geïmporteerd brengen wij bijper artikel* €25,- importeer-/porto-/invoerrecht-kosten inmindering op het terug te betalen bedrag
      • Dit zijn de daadwerkelijke kosten die zijn gemaaktvoor het inkopen.
    • Van deze €25,- zetten wij €15,- om in een shop-tegoed.
      • Zodra wij je retourzendingin goede orde hebben ontvangen, zullen wijje shop-tegoed aan je toekennen
      • Je shop-tegoedis op onze website teverzilverenbij een volgende bestelling
      • Je shop-tegoed is niet inwisselbaar voor geld
      • Jetegoed is vanaf de datum van uitgave 12 maanden geldig
      • Indien je retourzending niet voldoet aan onze retourvoorwaarden en wij naast de importeer-/porto-/invoerrecht-kosten ook waardevermindering toepassen, vervalt je recht op shop-tegoed

    *Bij retournering van meerdere artikelen die wij hebben ingekocht bekijken we altijd per individuele situatie naar de kosten diezijngemaakt. Het bedrag dat wij hierbij in mindering brengen en wat wij omzetten in shop-tegoed is dus afhankelijkvan de daadwerkelijke kosten die wijhebben gemaakt.

    De kosten die wij in rekening brengen dektenkel de kosten die zijn gemaakt voor het inkopen vande artikelen; er worden door ons zelfgeenannuleringskosten of herbevoorradingskosten in rekening gebracht.

    We brengen deze kosten in rekening wanneer je:
    1) je bestelling wenst te annuleren vóór levering maar wij de bestelde artikelen al wel voor je hebben ingekocht
    2)je bestelling met ingekochte artikelen wenst te retourneren na ontvangst

    Het in rekening brengen van deze kosten zouden weliever niet hoeven doen, maar om de door ons onnodig gemaakte kosten te dekken én om het vele onnodig retourneren te ontmoedigenis dit helaas nodig gebleken (denk aan het milieu en denk liever iets langer na voordat je iets besteld)

    Bij een enkele omruiling vanwege een verkeerde maat brengen we deze kosten niet gelijk in rekening, in onzeAlgemene Voorwaarden en in onskan je hier meer over lezen.

    Contact

    E-mail:

    info@kinky-shoes.nl

    Adres:
    (bezoek alleen op afspraak van maandag t/m vrijdag)

    Kinky-shoes & Party-shoes

    Thomas J. Witteroosstraat18

    6827AZArnhem (NL)

    KvK743 520 16|BTW-idNL 002 366 589 B32

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (33)

    Maatvoering

    Omgerekende maatvoering:

    Onze schoenen en laarzen komen uit Amerika en hebben de Amerikaanse maatvoering (1 inch = 2,54 cm).Onze Amerikaanse leverancier vermeldt zowel de US-maten (Amerikaanse schoenmaten) als omgerekende EU-maten*op de schoenendozen.

    *De WestEuropese maatvoeringdie wij in Nederland, België en overige EU-landen hanteren.

    De ervaring leert echter dat de omgerekende EU-maten die op de doos staan niet altijd juist zijn.
    Met name de grotere schoenmaten vallen veelal groter uit dan er staat vermeld op de schoenendoos.Om die reden hanteren wij bij grotere maten onze eigenomgerekende EU-matenennietde EU-maten die op de dozen staan.

    Bestel de maat die je normaliter draagt, wij houden al rekening met hoe eenmodel uitvalt (groot, klein of conform de maat).

    Indien deze afwijkt van de normale omgerekende maten, informeren wejehier expliciet over in de productbeschrijving.

    Hoe bereken ik de juiste maat voor mij?

    Bekijk hoe je je maat kan berekenen aan de hand van een omrekentabel op onze informatie pagina:"Hoe weet ik welke maat ik heb, en welke ik moet bestellen?"

    Indien je tussen 2 maten inzit, adviseren wij meestal om bij een gesloten/dicht model, zoals een pump of gesloten laars, de maat naar boven af te ronden. Bij een open model, zoals een sandaal,waarbij de tenen en/of hak 'open' zijn, adviseren we naar beneden af te ronden.

    Wel willen we je vriendelijk vragen om niet hetzelfde artikel in verschillende maten te bestellen om vervolgens de maten die niet passen te retourneren.

    Maar --> Neem liever contact met ons op zodat wij je kunnen helpen bij het bepalen van de juiste maat.Mochten de schoenen uiteindelijk toch niet passen dankan je dezealtijd omruilen voor een andere maat.

    Het is vooral zonde vanjouwen onze tijd en het geldom een artikel in meerdere maten te bestellen als je vooraf al weet dat een deel van die artikelen weer retour komt.

    Wat als ik een specifieke US-maat wil bestellen?

    Mocht je graag eenspecifieke US-maat willen bestellen omdat je weet welke Pleaser US-maat jij hebt, dan kan dit uiteraard: kiesin dat geval voor de maat-optie waarin de US-maat staat die jij nodig hebt.

    Wij kopen altijd de US-maat die staat aangegevenin de maat-opties zoals in het volgende voorbeeld:

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (34)

    Vanaf US-maat 12 hebben we de maatvoering wat aangepast.Zo is:

    • US-12->EU-maat 42/43;
    • US-13-> EU-maat 44;
    • US-14-> EU-maat 45 enzovoorts.

    Bekijk hoe je je maat kan berekenen aan de hand van een omrekentabel op onze informatie pagina:"Hoe weet ik welke maat ik heb, en welke ik moet bestellen?"

    Uiteraard mag je ons altijd om advies vragen over welke maat je nodig hebt: info@kinky-shoes.nl

    Waar kan ik julliemaatvoering en omrekentabel vinden?

    Dit kan op de volgende twee manieren:

    Je kunt op elke pagina (zowel op je mobiel als op een computer) aan de rechterzijde een horizontale knop vinden: Opde pagina van een productzelfkan je de omrekentabel bekijken door te klikken op "maattabel/maatvoering"boven de "Aan winkelwagen toevoegen" knop:
    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (35) DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (36)

    Laars-afmetingen:

    We zijn bezig met het invoeren van deafmetingenvan alle laarzen per maat zodat je in één oogopslagkan zien wat de kuitomvang, schacht-omvang en schacht-lengte/hoogte is van de geselecteerde maat.

    Doorde grote hoeveelheidlaarzen in alle beschikbare maten duurthet eventjes voordat dit allemaal is ingevoerd, dus tot die tijd kan je de afmetingen in deLaars kuit-/schacht-omvangdata sheet opzoeken. Voor de uitleg hoe je dit doet;bekijk onze uitlegpagina

    Let op:

    Laat hetons wetenals je zelf al rekening hebt gehouden met hoe een model uitvalt zodat het bestelde artikel niet twee maten te groot of te kleinwordt ingekocht. Dit kaninde 'Speciale instructies' sectie in je winkelwagen:

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (37)

    Uiteraard mag je ons altijd om advies vragen over welke maat je nodig hebt:
    info@kinky-shoes.nl

    DemoniaCult Crypto 51 | Black Faux Leather - Black/Red Satin/Lace (2024)

    FAQs

    What are Demonia platforms made of? ›

    Polyurethane. Also known as PU or Vegan Leather, polyurethane is the most common material that Demonia use to make their shoes. It's a synthetic material designed to replicate the look and feel of leather without the use of animal products.

    Are Demonia boots goth? ›

    Our collection of Demonia boots caters to all subcultures and genders, ensuring that there is a perfect pair for everyone. Whether you identify as a tradgoth, punk, metalhead, rivethead, pastel goth, emo, witch, rocker, or e-girl, Demonia has you covered.

    How tall are Demonia heels? ›

    The 7" platform effortlessly elevates your height and style, while the patchwork design and black patent finish add a bold and edgy touch to any outfit.

    Does rain ruin demonias? ›

    Once waterproofed, regular simple maintenance will allow you to keep your boots in good condition. As it is not recommended that you get your Demonia shoes wet, a gentle wipe with a damp, clean cloth will remove most dust and dirt from the surface of your boots.

    Are demonias made out of real leather? ›

    Demonia offers an immense range of materials primarily used in their products, from genuine leather, suede, vegan leather, and vegan suede. The Demonia Swing 815 boots however, are primarily made from a vegan polymer based leather, synthetic rubber, and zinc and aluminum for buckles and metal detailing.

    Are demonias good for walking? ›

    While some styles will need to be worn-in to be at their most comfortable, as a whole Demonia shoes are easy to wear for hours on end! Made to be worn by alternative style enthusiasts, these shoes are constructed from the best materials available that shapes to your foot and allows for a secure, comfortable fit.

    Do demonias run small? ›

    But if you are a large Australian 9 and you sometimes fit into size 10, then we suggest getting a size 10 US. Demonia women's creepers and ballet flats tend to run small so we also advise sizing up for these. E.g. if you're a 10 in Demonia boots, you would best suit an 11 women's creeper or ballet flat.

    What company owns Demonia? ›

    Demonia is a Southern California-based company of alternative footwear, which is made and distributed by Pleaser USA, Inc. It was established in 1990's.

    How much taller do demonias make you? ›

    They make you 7 inches taller and are so stylish! These are my absolute fav to wear at a festival with my boyfriend who is a foot taller than me. They are pretty comfy but do start to get heavy after about 4-6 hours.

    Where are demonias made? ›

    Based in Southern California, Demonia has carved its niche in providing specialty footwear for many subcultures by innovating new styles and redefining older ones. By keeping its finger on the pulse, Demonia continues to serve its alternative base with both core offerings and fresh footwear takes.

    How to clean white demonias? ›

    With many of the boots in the Demonia range being made from synthetic vegan leather, care for the white Demonia's includes gently using an unscented baby wipe on stains, or some petroleum jelly on stubborn scuffs.

    Are demonias ethical? ›

    You have a right to know how the products you buy affect the issues you care about. Based on all publicly available information we've reviewed, we rate Demonia “We Avoid” overall.

    How to clean Demonia platforms? ›

    A microfibre cloth is best but any clean, slightly damp but not wet cloth will do the trick. You also want to make sure your boot is dry before putting it away, so be sure to wipe the shoe with a dry cloth before storing it.

    What are boot heels made of? ›

    Good ones have stacked leather to make up the actual wedge of the heel with either a rubber or leather heel cap. Cheaper boots have a plastic or rubber compound for the wedge.

    Why are platform shoes a thing? ›

    The platform shoe style originated in the theater. In 200 B.C., Greek actors wore platform shoes made from leather and cork (called the Cothurnus) during performances. The platform shoe's height indicated how important the protagonist was to the story since the higher the platforms, the easier the actors were to see.

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Dean Jakubowski Ret

    Last Updated:

    Views: 5539

    Rating: 5 / 5 (50 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Dean Jakubowski Ret

    Birthday: 1996-05-10

    Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

    Phone: +96313309894162

    Job: Legacy Sales Designer

    Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

    Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.